Esther Leefmans

 

Esther Leefmans estavida

Telefoon: 06-2365 2769

Laatste nieuws...

Op woensdag 21 november organiseren Ibiza Beauty en Praktijk Esta Vida een exclusieve VIP-koopavond voor onze klanten. Tussen 19.00 en 21.00 uur be...


Kinesiologie is een therapeutische manier van werken waarbij er gebruik wordt gemaakt van spiertesten om uit te zoeken waar, waarom en wanneer de balans in het lichaam verstoord is geraakt en tegelijkertijd hoe die balans kan worden hersteld.

Kinesiologie is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in het hoe en waarom van zijn lichamelijke klachten of geestelijke onbalans. Een herstelde balans maakt dat iemand zich al beter voelt ook al is hij medisch gezien nog ziek.

Via spiertesten kan inzicht gegeven worden in de oorzaak van de klachten. Er worden relaties gelegd met stress uit het heden, maar ook uit het verleden omdat het lichaam negatieve ervaringen lang kan vasthouden. De eerste stap op weg naar genezing is inzicht in de oorzaak van de klachten.

Bij de spiertesten wordt één bepaalde spier geïsoleerd. Daar wordt een zachte druk op uitgeoefend om te kijken of de spier voldoende energie heeft om die te weerstaan. Wanneer de spier deze zachte druk niet kan weerstaan wordt de test "zwak" genoemd en is er sprake van een onbalans.

Onbalans kan ontstaan door: lichamelijke problemen als gevolg van (sport)blessures, gewrichtsslijtage, orgaanproblemen, voeding zoals allergieën, verkeerd of eenzijdig eten, gebruik van medicijnen of de meest bekende vorm: emotionele stress, die te maken heeft met problemen op het werk, in de relatiesfeer, angsten, verdriet en boosheid.

Kinesiologie kan helpen bij: allergieën en intoleranties/vermoeidheid en burnout/ onbegrepen ziektebeelden/ stress/ dyslexie, dyscalculie en andere leerproblemen/ faalangst/ gedragsproblemen/ (chronische) pijnklachten/ whiplash/ "niet lekker in je vel zitten"/ trauma's/ angsten/ relatieproblemen.

Kinesiologie kan ondersteunend zijn in het onderwijs, zoals het bevorderen van concentratie en rust en om leerprestaties en motivatie positief te beïnvloeden.

Neem contact op voor meer informatie...

Deel deze pagina...

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn